På svenska In English
Pienennä Suurenna
Pointti
Tänään on tiistai 23.9.2014

Ilman opiskelupaikkaa

Yhteishaussa vapaiksi jääneet opiskelupaikat

Yhteishaun vapaita opiskelupaikkoja löydät Opetushallituksen Koulutusnetistä. Valitse kohdasta Hae tiedot koulutuksista, Koulutustarjontahaku, ja sieltä Vapaita paikkoja YH-linjoilla. Tulosten tultua listaa päivitetään jatkuvasti, mutta kannattaa olla myös suoraan yhteydessä oppilaitoksiin, joissa on aina ajanmukaisin tieto vapaista paikoista.

 

Viimeistään ensimmäisenä koulupäivänä opintojen alettua syksyisin ja keväisin, kannattaa oppilaitoksista kysyä mahdollisia peruutuspaikkoja. Tällöin oppilaitokset voivat ottaa opiskelijoita suoraan, myös varasijojen ja yhteishaun ulkopuolelta.

 

Ohjaavat ja valmentavat koulutukset

Ohjaavien ja valmentavien koulutusten tavoitteena on edesauttaa siirtymistä toisen asteen koulutukseen. Opinnot ovat tuettuja, vahvistavat opiskelutaitoja ja tuovat lisäaikaa jatko-opintovaihtoehtojen suunnitteluun.

 

Ohjaavista ja valmentavista koulutuksista saa myös lisäpisteitä toisen asteen yhteishakuun, ja vuoden aikana suoritettuja opintoja voidaan hyväksilukea jatko-opinnoissa.

 

Lue lisää Pointin sivuilta Ohjaavat ja valmentavat koulutukset.

 

Työ- ja elinkeinotoimiston palvelut

17-vuotta täytettyäsi olet oikeutettu työ-ja elinkeinotoimiston palveluihin. Voit varata ajan esimerkiksi ammatinvalintapsykologille henkilökohtaiseen ammatinvalinnanohjaukseen tai jos olet työttömänä, mennä työharjoitteluun. Työharjoittelu on hyvä keino tutustua eri aloihin ja saada arvokasta työkokemusta tai esimerkiksi työkokemuspisteitä yhteishakuun. Työ- ja elinkeinotoimisto järjestää myös erilaisia työttömille nuorille suunnattuja ohjaavia koulutuksia ja kursseja.

 

Useissa TE-toimistoissa toimii myös koulutus- ja ammattitietopalvelu, joiden koulutusneuvojat ovat asiantuntioita koulutukseen hakeutumiseen, opintojen sisältöihin, ammatteihin ja ammattialoihin sekä opintojen rahoitusvaihtoehtoihin liittyvissä kysymyksissä.

Työ-ja elinkeinotoimistojen yhteystietoja

 

Varsinais-Suomen nivelvaiheohjaajat

Jos olet jäänyt peruskoulun jälkeen ilman opiskelupaikkaa tai olet keskeyttänyt tai keskeyttämässä ammatillisia opintojasi, voit olla yhteydessä oman kuntasi nivelvaihepalveluihin.

 

 

Katso lisätietoja myös:

 

Pointti-sivujen: Nuorten työpajat ja etsivä työ sekä Työttömyys


Tulosta sivu

Oman alueesi palveluja:

Raisio ja Rasekon alue

Nuorten alueellinen Ohjaamo 
(Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Raisio ja Rusko)


Turku

Ohjaamo

KOHO-toiminta

NuortenTurku